Back to All Events

Sébastien Marq & L'Accademia dei Dissonanti

  • Conservatorium van Amsterdam Oosterdokskade Amsterdam, NH, 1011 Netherlands (map)
CONCERT Sébastien Accademia 2.jpg

Online: € 25,– / € 20,– / € 12,50
Aan de deur: € 28,– / € 23,– / € 15,–

Bach, Telemann | Zoals in de hemel zo ook op de aarde

Dit programma legt een verbinding tussen de kunst van twee grote Duitse musici: Bach en Telemann! Heel goede vrienden, hoe verschillend ze ook waren, die tegenwoordig tot de belangrijkste componisten van hun tijd worden gerekend. De extraverte, nieuwsgierige, geestige en reislustige Telemann was in hun tijd veel beroemder dan de tegenwoordig zo hooggeschatte Bach, naar eigen zeggen een buitengewone improvisator en een gepassioneerde, honkvaste en introverte pedagoog. .

Al verschilden ze nog zo sterk qua aard, toch probeerden ze allebei de mensheid te verlichten en de diepe betekenis en schoonheid van het leven te tonen. De flexibiliteit en delicaatheid van de een is de krachtige hartstocht van de ander. Beiden nodigen ons uit tot een sprong in de diepten van muziek die Gods aanwezigheid zowel hier op aarde als in de hemel tot uitdrukking brengt…

Laat de dans beginnen, volg in zijn stappen! De lieflijke blokfluit, de kermende hobo, de geestige fagot, de levendige viool, het delicate klavecimbel, de warmte van de cello, de emotie van de stem… zij vertegenwoordigen menselijke gevoelens en emoties van alle tijden. Wereldlijk of geestelijk weerklinkt de muziek van dit mini-orkest in ons lichaam, onze ziel, onze geest. Een genoegen dat je niet wilt missen.

Later Event: October 26
Susanna Borsch