Back to All Events

Lucie Horsch & ensemble | The Royal Wind Music

  • Conservatorium van Amsterdam 151 Oosterdokskade Amsterdam, NH, 1011 DL Netherlands (map)
CONCERT The Royal Wind Music by Marco Borggreve 1.jpg

Online: € 25,– / 20,– / € 12,50
Aan de deur: € 28,– / € 23,– / € 15,–

Opening van het festival met Lucie Horsch & ensemble
The Royal Wind Music: De Sinaasappelhof

Opening van het festival
Lucie Horsch, blokfluit
Nuala McKenna
, cello
Menno van Delft, klavecimbel

Tijdens de opening van het festival speelt Lucie Horsch Les Folies d’Espagne van Marin Marais, recercadas van Diego Ortiz en andere muziek van Spaanse componisten of geïnspireerd door Spanje.

- pauze -

The Royal Wind Music
De Sinaasappelhof Premiére

Muziek in en om de kathedraal van Sevilla

Op 8 maart 1401 besloot de kerkelijke leiding van Sevilla een nieuwe kathedraal te bouwen op de plek van de voormalige hoofdmoskee. De ambitie werd overduidelijk neergeschreven: "een gebouw, zo groot dat komende generaties ons voor gek verklaren". Die grootte is zeker gelukt: de kathedraal van Santa María is ook nu nog de derde van de grootste christelijke kerken in heel Europa. Zoals alle kathedralen draagt het gebouw ook tekenen van de geschiedenis in zich, tekenen van de kunst en het leven van de stad door de eeuwen heen.

Enkele delen van de oude moskee bleven behouden, bijvoorbeeld de voorhof, de Patio de los Naranjos of Sinaasappelhof. Hier, onder de frisse schaduw van de bomen, begint een muzikale wandeling door de kathedraal. Onderweg passeren we onder andere het retabel, het koor, de kapittelzaal, de toren en de graven van componist Francisco Guerrero, organist Francisco Peraza en fervent boekenverzamelaar Hernando Colón.

Geestelijke muziek van Peñalosa, Escobar, Morales, Guerrero en Lobo
Wereldlijke muziek van Vásquez, Fuenllana en Mudarra