Back to All Events

Kennis maken met de didgeridoo

  • Conservatorium van Amsterdam 151 Oosterdokskade Amsterdam, NH, 1011 DL Netherlands (map)
WORKSHOP Lies Beijerinck.jpg

Price: € 15,–

Price: € 15,–

Kennis maken met de didgeridoo
Lies Beijerinck

Voor: iedereen, ervaring is niet vereist
Maximum aantal deelnemers: 15

Bezoekers van ORDA-2017 herinneren zich wellicht de première van de festivalcompositie, Kra Watt K19 - middenin dat stuk hield een didgeridoo-solo van een minuut lang, gespeeld door Lies Beijerinck, het publiek mateloos geboeid. In 2019 heb je de kans om zelf dat instrument uit te proberen!

In deze workshop introduceert Lies de basiselementen van de didgeridoo-techniek: lippen, tong, wangen, kaak en middenrif. Je gaat ook met je stem werken en verschillende soorten ademtechniek oefenen, waarbij je probeert om volstrekt ontspannen te blijven. Daarnaast probeer je geluiden zoals de menselijke beat-box en air-drum. Lies zorgt voor didgeridoos die deelnemers tijdens de workshop kunnen lenen.

Als er deelnemers zijn die ervaring hebben met de didgeridoo, gaat Lies werken aan andere manieren om het geluid te produceren: met de lippen, de tong, de buik en door het inademen.

De professionele didgeridoo-speler en -docent Lies Beijerinck verandert elk gebruikelijk muziekoptreden in een theatershow die vol zit met een mengsel van ongelofelijke trillende en tetterende geluiden van tong, stem en ademhaling. Meng nog wat melodieën door dit recept en je krijgt een totale, fascinerende geluidservaring.

Lies trad op op muziekfestivals en in theaters in heel Europa, Midden- en Zuid-Amerika, Australië, Rusland en Zuid-Afrika. Zij geeft workshops voor didgeridoo op alle niveaus en haar pionierswerk heeft deuren geopend voor vrouwelijke didgeridoo-spelers over de hele wereld.