Back to All Events

Ensembleworkshop (middelbare graad) - Tom Beets

  • Conservatorium van Amsterdam 151 Oosterdokskade Amsterdam, NH, 1011 DL Netherlands (map)
WORKSHOPS+Tom+Beets+%28c%29+Silvie+Bonne-56.jpg

Prijs: € 20,–Ensemble workshop (middelbare graad)
Tom Beets

Voor: blokfluitisten van middelbare graad: minimaal twee tot drie jaar blokfluitles; je kunt zonder moeite eenvoudige ritmes spelen.
Maximum aantal deelnemers: 20

Bij deze workshop maak je deel uit van een ensemble dat onder leiding van Tom Beets, een zeer deskundige ensemblespeler, een compositie uit de renaissance voorbereidt op een manier die past bij jouw niveau. Bovendien ga je werken aan De zangklok, een gloednieuwe compositie voor blokfluiten en elektronica van de Belgische componist Jelle Verstraten. Het stuk is geschreven in opdracht van de Musikfestspiele Potsdam-Sanssouci en ging daar in juni 2019 in première. Deelnemers aan de workshop werken op zondag 27 oktober, 15:30 uur, samen met The Royal Wind Music mee aan de Nederlandse première.

Tom Beets is een zeer begaafde en spectaculaire blokfluitist en docent. Tussen 2007 en 2018 was hij een stuwende kracht en tegelijk spelend lid van het Flanders Recorder Quartet, erkend als een van de belangrijkste blokfluitensembles ter wereld. Met FRQ speelde hij over de hele wereld en nam hij een half dozijn cd’s op. Tom speelt ook in het blokfluitkwintet Mezzaluna en heeft gewerkt met Capilla Flamenca, Sarada en Currende.

Tom geeft les in muziekacademies in België en leidt masterclasses en workshops overal in Europa, het Verre Oosten en in de Verenigde Staten. Hij is artistiek leider van de Blokfluitdagen in Mechelen (België) en de Engelse tegenhanger daarvan, de Recorder Summer School. Bovendien maakt Tom deel uit van de redactie van het Nederlandse blokfluittijdschrift Blokfluitist. Sinds 2013 heeft Tom samen met Joris Van Goethem onder de naam Air-Force meer dan vijftig dagen voor blokfluitorkesten georganiseerd en gedirigeerd. Tom werd benoemd tot ere-Vice-President van de Society of Recorder Players en kreeg als lid van FRQ de ‘Distinguished Achievement Award’ toegekend door de American Recorder Society. Hij speelt ook viola da gamba.

Later Event: October 26
Beatbox voor iedereen!