Van 26-29 oktober ontmoetten blokfluitisten en blokfluitliefhebbers elkaar in Amsterdam voor het grootste blokfluitfestival in Europa, de Open Recorder Days Amsterdam oftewel: ORDA-2017. Het ORDA-team is trots op het verloop van ORDA-2017 en kijkt nu al uit naar ORDA-2019! Check deze website voor het programma en de uitslagen van 2017, en blijf op de hoogte van de data voor 2019!

 

ORDA-concours

Een concours is een uitdaging voor leerlingen en docenten. En tegelijk ook een stimulans om een stap verder te komen. Daarom is meedoen belangrijker dan winnen! 


Workshops en masterclasses

ORDA-2017 bood verschillende workshops aan. Marco Magalhães gaf ensemblesessies van verschillende niveaus, Nik Tarasov gaf een workshop over de czakan, de blokfluit van 19e eeuw en Robert de Bree geeft een jamsessie barok improvisatie. Tot slot presenteerde hoofdvakdocent van het Conservatorium Jorge Isaac een workshop-recital over blokfluit en live electronica, met aansluitend een Meet & Greet voor geïnteresseerden in een hoofdvakstudie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hester Groenleer die lesgeeft aan de Jong Talent-afdeling was ook aanwezig met een openbare les en informatie over de mogelijkheden voor een Jong Talent traject of een voortraject hoofdvakstudie.

Voor de masterclasses kon je kiezen uit Daniel Koschitzki met repertoire voor piano en blokfluit voor gemiddeld tot gevorderd niveau, of een masterclass consortspel met Daniël Brüggen, en tenslotte een masterclass voor vergevorderde amateurs door Pedro Memelsdorff, bekend van Mala Punica en de CD Delight in disorder met oud Engels repertoire! 


Docentensymposium

Voor de tweede keer organiseerde ORDA een docentensymposium geïntegreerd in het festival. Dit keer was het thema: nieuwe inzichten in groeps- en ensemblelessen. Er is een keynotespeaker en verder worden docenten uit de hele wereld uitgenodigd om een presentatie van 20 minuten in het Engels te geven. 


Fringe

ORDA-2017 organiseerde een Fringe concertserie waar jonge solisten of ensembles die studeren aan een conservatorium zich kunnen presenteren. De concerten zijn op donderdag om 17.00 uur, en op zaterdag en zondag om 11.00 en duren een half uur. Na afloop gingen de musici langs 'met de pet'.


Markt

ORDA-2017 heeft een instrumentenmarkt, een bladmuziekmarkt, en ook een tentoonstelling met filmmateriaal over de ontwikkeling van de blokfluit door de jaren heen. Dit keer was er voor het eerst ook de mogelijkheid voor bouwers om hun instrumenten te presenteren in de zogenoemde bouwerspresentaties!

Vragen of onduidelijkheden? Mail het team!