Van 26-29 oktober ontmoeten blokfluitisten en blokfluitliefhebbers elkaar in Amsterdam voor het grootste blokfluitfestival in Europa, de Open Recorder Days Amsterdam oftewel: ORDA-2017. Het ORDA-team is trots op de line up van het festival. Check het programma, het laatste nieuws, schrijf je in, en bestel vandaag nog concertkaarten!

 

Concertkaarten

Voor het kopen van concertkaarten werken wij samen met klassiekemuziek.nl. Voor info over alle voorstellingen kaartverkoop in het Nederlands klik op de button.


ORDA-concours

Een concours is een uitdaging voor leerlingen en docenten. En tegelijk ook een stimulans om een stap verder te komen. Daarom is meedoen belangrijker dan winnen! De inschrijvingsperiode liep t/m 15 juli 2017.


Workshops en masterclasses

ORDA-2017 biedt verschillende workshops. Marco Magalhães geeft ensemblesessies van verschillende niveaus, Nik Tarasov geeft een workshop over de czakan, de blokfluit van 19e eeuw en Robert de Bree geeft een jamsessie barok improvisatie. Tot slot geeft hoofdvakdocent van het Conservatorium Jorge Isaac een workshop-recital over blokfluit en live electronica, met aansluitend een Meet & Greet voor geïnteresseerden in een hoofdvakstudie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hester Groenleer die lesgeeft aan de Jong Talent-afdeling zal ook aanwezig zal zijn met informatie over de mogelijkheden voor een Jong Talent traject of een voortraject hoofdvakstudie.

Voor de masterclasses kun je kiezen uit Daniel Koschitzki met repertoire voor piano en blokfluit voor gemiddeld tot gevorderd niveau, of een masterclass consortspel met Daniël Brüggen, en tenslotte een masterclass voor vergevorderde amateurs door Pedro Memelsdorff, bekend van Mala Punica en de CD Delight in disorder met oud Engels repertoire! 


Docentensymposium

Voor de tweede keer organiseert ORDA een docentensymposium geïntegreerd in het festival. Dit keer is het thema: nieuwe inzichten in groeps- en ensemblelessen. Er is een keynotespeaker en verder worden docenten uit de hele wereld uitgenodigd om een presentatie van 20 minuten in het Engels te geven. 


Fringe

ORDA-2017 organiseert een Fringe concertserie waar jonge solisten of ensembles die studeren aan een conservatorium zich kunnen presenteren. De concerten zijn op donderdag om 17.00 uur, en op zaterdag en zondag om 11.00 en duren een half uur. Na afloop kunnen de musici 'langsgaan met de pet'.


Markt

ORDA-2017 heeft een instrumentenmarkt, een bladmuziekmarkt, en ook een tentoonstelling met filmmateriaal over de ontwikkeling van de blokfluit door de jaren heen. Dit keer is er voor het eerst ook de mogelijkheid voor bouwers om hun instrumenten te presenteren.

Vragen of onduidelijkheden? Mail het team!